top of page
Monique-040_edited.png
Monique op bank.jpg

Wie ben ik?

Ik ben Monique van Manen, (intensief ambulant) begeleider en autisme-expert.

Ik ben gelukkig getrouwd en moeder van 5 kinderen.

Al mijn hele leven ben ik werkzaam in de hulpverlening, variërend van gehandicaptenzorg tot justitiële instellingen, GGZ tot jeugdhulpverlening, etc.

 

Door te studeren aan de Post HBO Geef me de 5 en diverse opleidingen, cursussen, lezingen en workshops te volgen ben ik me steeds meer gaan verdiepen in autisme en gezinsproblematieken.

Wat typeert mij als coach?

Mensen die mij kennen beschrijven mij als praktisch, toegankelijk, steunend, motiverend, out of the box denkend, eerlijk en met een flinke dosis humor.  Ik kan prikkelende, soms confronterende vragen stellen die je uitdagen om je eigen oplossingen te bedenken en toe te passen. Ik stel me graag op als een maatje die je af en toe even een schop onder je kont geeft en loop een poosje met je mee. Ik verwacht echt wel wat van jou en zal ook regelmatig jouw grenzen opzoeken.

Ik vind het belangrijk dat je je vrij en veilig voelt in het gesprek en dat je mij vertrouwt. Ik geef je ook altijd terug wat ik zie, wat ik observeer. Ik doe geen aannames en oordeel niet. 

Achtergrond

Ik ben al mijn hele leven werkzaam in de hulpverlening. Jarenlang werkte ik als zelfstandige met allerlei doelgroepen. In de afgelopen jaren leidde ik een kleinschalige zorgonderneming.

Het verlangen naar een eigen coachpraktijk voor mensen met autisme groeide. Een eigen praktijk waar ik al mijn ervaring en kennis in zou kunnen stoppen en dan m.n. voor en met de doelgroepen waarvan mijn hart sneller gaat kloppen: autisme én dieren!

Autismecoaching waarbij ik - naar behoefte -de hulp van paarden en honden kan inzetten als extraatje. Deze “L’Euqe” manier van begeleiding komt in Goes en omstreken nog niet voor en daar breng ik verandering in.

Diploma’s en certificaten

Ik heb de nodige opleidingen gedaan om jou te kunnen coachen, te weten:

  • HBO-SPW

  • POST-HBO Intensief Ambulante Gezinsbegeleiding

  • POST-HBO Geef me de 5

  • POST-HBO Equine Assisted Coaching, level 1 en 2

  • Brain Blocks 

  • ACT

  • DISC

  • Opleidingen over honden en hondentaal

Momenteel volg ik de opleiding Maatwerktraject Jeugd- en gezinsprofessionals (SKJ)

bottom of page