top of page
Monique-036_edited.jpg

Inzet van dieren

Naast de affiniteit die wij hebben met het begeleiden en coachen van mensen hebben we ook grote affiniteit met honden en paarden.

Dit komt doordat deze dieren geen vooroordeel hebben, geen verborgen agenda, ze reageren primair en in het moment en geven eerlijke feedback. Vaak wordt het(onbewuste) gedrag of de emotie gespiegeld. Zowel de paarden als de honden voelen vaak feilloos aan hoe jouw gemoedstoestand is en daar reageren zij op. 

Daarnaast hebben de dieren het vermogen mensen te kunnen raken. Tijdens de inzet van de dieren, komen veel zaken op een natuurlijke manier aan de orde. Denk aan non-verbale communicatie, assertiviteit, creativiteit, probleemoplossend vermogen, leiderschap, verantwoordelijkheid, samenwerking, relaties en vertrouwen. De dieren kunnen voorzien in prachtige metaforen voor het omgaan met allerlei situaties in het dagelijks leven. 

De interacties met honden en paarden worden als bevestigend, toegankelijk en “leuq” ervaren. Het is een ervaringsgerichte methode: weinig praten, en vooral veel doen! 

Een hond is wat makkelijker mee te nemen dan een paard dus in die zin wat toegankelijker. Maar het kan ook heel fijn zijn om juist even weg te zijn van thuis en bij de paarden buiten te oefenen met nieuw gedrag.

Wanneer je weer in contact bent met je eigen gevoel, met jezelf, kun je weer groeien en richting geven aan je leven. Dan ga je leren leven ipv overleven.

bottom of page