top of page

Voor wie?

Gabber

Nieuw bij L’Euq: Train je eigen huishond

 

De vraag naar assistentiehonden is veel groter dan het aanbod. De wachtlijsten zijn lang en de kosten kunnen flink oplopen. Bovendien is het traject intensief voor zowel CASS als zijn hond.

 Daarom heeft L’Euq nu een nieuw aanbod: train je eigen huishond met het programma “Gabber”. Omdat mijn eerste echte hond Gabber heette -en dit vriend betekent- heb ik het programma naar hem genoemd. De hond wordt gedeeltelijk opgeleid wat betekent dat de hond die vaardigheden aanleert die voor CASS belangrijk zijn. In de praktijk betekent dit dat de opleiding dus veel korter en minder intensief is en dus voor een grotere groep mensen beschikbaar. Voor CASS is de hond een enorme hulp in zijn dagelijkse leven, maar voor de omgeving blijft het een gewone huishond.

Deze hond zal-na afronding van het traject Gabber- geen speciale rechten krijgen en dus ook geen status als officiële assistentiehond.

Waarom zou je kiezen voor het programma Gabber?

 

  • De hond geeft CASS een reden om uit bed te komen, naar buiten te gaan 

  • De hond geeft CASS een veilig gevoel (zowel in huis als daarbuiten).

  • De hond zorgt voor afleiding op drukke plekken doordat CASS focus heeft op de hond. 

  • De hond zorgt voor verbinding en ontspanning binnen het gezin.

  • Een hond geeft weer een dagritme, daginvulling en structuur in activiteiten.

  • Dankzij de hond beweegt CASS meer

  • CASS krijgt begeleiding aan huis (van een gediplomeerde therapiehondbegeleider) en dus goed advies en ondersteuning.

 

Met het programma kan de hond bijvoorbeeld worden getraind om CASS af te leiden van bepaald gedrag, door een grappig trucje te laten zien. Of de ouder gebruikt de hond als hulpmiddel om CASS iets te leren zoals: de hond moet stilzitten voor hij mag eten, CASS moet hetzelfde doen. 

ruby-love-ShZehpb0SNI-unsplash_edited_ed
bottom of page