top of page
autidog logoo.png

Assistentiehond

AutiDOG: het opleiden van je eigen autismebegeleidingshond!

IMG_6563.JPG

Bij autisme kan een assistentiehond helpen bij het vergroten van iemands leefwereld, zoals: een boodschap doen, zelfstandig reizen, (weer) naar buiten gaan; het zijn doelen die met een assistentiehond bereikt kunnen worden. 

Met Gmd5 leer je van persoonsafhankelijk naar structuurafhankelijk te gaan om uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Een assistentiehond kan hierbij van onschatbare waarde zijn.

L’Euq heeft samen met Time Auti het programma AutiDOG gemaakt, dat is een opleiding waarin je zelf je assistentiehond gaat opleiden onder begeleiding van ons.

L'Euq kan samen met jou een Autidog opleiden!

Na een zeer intensief traject heb je bij de eindstreep een echte autismebegeleidingshond die voldoet aan de eisen van de ADEU/ADI (Assistance Dogs Europe/International) en IAHAIO (Europese richtlijnen bij interventies met dieren)

Voorwaarden

Voorwaarden voor het gebruik van een officiële autismebegeleidingshond zijn een serieuze beperking in zelfstandigheid en zelfredzaamheid die met de inzet van een assistentiehond duidelijk verbeterd kan worden.

young-woman-with-her-dog-park.jpg
Hond geeft een high five

Wat zijn de taken?

 

Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Iedere autismeassistentiehond heeft een andere taak. Iedere CASS is immers ook anders. Zo kan er behoefte zijn dat de assistentiehond CASS kalmeert bij angst en bijvoorbeeld druk geeft op het lichaam en voor afleiding zorgt. De belangrijkste taak is dat de assistentiehond een gevoel van veiligheid geeft, op straat, thuis, op het werk of op school.  Een assistentiehond is maatwerk. Dat wat de hond aangeleerd zal worden zal helemaal naar wens van het baasje zijn, deze wensen bespreken we tijdens het intakegesprek samen met de coach.

Het uiteindelijke doel is het reduceren van spanning en (faal)angsten, het vergroten van het zelfvertrouwen, zelfstandigheid en uiteindelijk de zelfredzaamheid.

bottom of page