top of page

Voor wie?

Therapiehond

CASS hoeft niet meteen een hond in huis te halen om baat te hebben bij een trouwe viervoeter. 

Ik heb zelf een aantal honden die ingezet kunnen worden bij de coaching, de zgn. therapiehonden. 

De aanwezigheid van een hond brengt een extra dimensie in het coachen of in het begeleidingstraject. De hond kan CASS spiegelen, zorgt voor rust en laat zich aaien. 

Er zijn zoveel mogelijkheden: we kunnen samen gaan wandelen, CASS kan actieve opdrachtjes gaan doen of de hond kan er gewoon bijzijn in de coachruimte.
Honden zijn buitengewoon vaardig in het interpreteren van menselijke emoties, intenties, gedragingen en houdingen. Het maakt de begeleiding toegankelijk en speels, terwijl het tegelijkertijd waardevolle inzichten oplevert.

Zo kan het zijn dat CASS gevraagd wordt een parcours te bouwen wat hij met de hond gaat lopen. Tijdens de opdracht wordt CASS ervan bewust hoe zijn gedrag invloed heeft op de hond. Daarna maken we de vertaalslag naar eenzelfde soort situatie waar dezelfde eigenschappen van CASS een rol spelen. Kortom ook een mooi parcours voor CASS als persoon!

Kennis en deskundigheid op het gebied van hondengedrag zijn noodzaak om bijvoorbeeld stress- en kalmeringssignalen (de taal van de vrije hond) te (her)kennen, maar het gaat ook om relatie(vorming) met de hond, werken als team (mens en hond) en emoties van de hond herkennen.

Honden kunnen ons op een speelse en niet bedreigende manier uit nodigen tot het maken van contact.

cute-shiba-inu-pet-with-family_edited.jp
bottom of page