top of page

Voor wie?

Volwassenen

Misschien had je voor je 18e ook begeleiding en wil je die graag langdurig behouden. 

We hebben het dan over levensloopbegeleiding. Dat is een vorm van ambulante begeleiding die op maat in het dagelijks leven op diverse levensgebieden ingezet wordt. In de ene fase van je leven kan de begeleiding intensiever zijn dan in een andere fase. 

Omdat autisme betrekking heeft op allerlei gebieden van het leven kunnen er (hulp)vragen ontstaan op zeer uiteenlopende onderwerpen, die ook nog eens heel erg verschillen van persoon tot persoon.

 

Om kenmerken van autisme goed te kunnen inschatten en te kunnen duiden, is het belangrijk dat je een hulpverlener zoekt met veel kennis van en ervaring met autisme kenmerken bij volwassenen. L’Euq gaat daarbij altijd uit van twee invalshoeken; jouw autisme en jij als persoon achter het autisme; wie ben jij naast je autisme en wat heb jij nodig?

Autisme is niet te genezen, maar goede en passende begeleiding kan er wel voor zorgen dat je zo goed mogelijk met je ASS leert om gaan. Met de juiste hulp ben je in de meeste gevallen in staat om zelfstandig te functioneren. 

hans-eiskonen-JuMrIE10_5c-unsplash.jpg
bottom of page